Heb je een huis waar je je helemaal op je gemak voelt? Dan moet je er niet aan denken dat er iets met je woning gebeurt. Het heeft geen zin om te gaan doemdenken, maar het is wel goed om een keer stil te staan bij wat er zou gebeuren als er bijvoorbeeld een forse lekkage ontstaat in je woning. Of wat zouden de gevolgen zijn wanneer je slachtoffer wordt van een uitslaande woningbrand? Als je hier niets voor geregeld hebt, betekent dit dat je alles wat je in de loop der jaren opgebouwd hebt, kwijt bent. Zorg er daarom voor dat je een vangnet maakt voor dit soort situaties. Dat doe je door een woonverzekering af te sluiten. Wij bespreken in dit artikel met je hoe je snel de ideale polis voor je huis kunt samenstellen. 

Welke risico’s dekt een woonverzekering allemaal af? 

Als je een verzekering voor je woning afsluit, hangt het af van je woonsituatie welke risico’s er allemaal gedekt worden. Dat heeft te maken met het feit dat mensen die een woning huren, minder verzekeringen nodig hebben dan iemand die een woning gekocht heeft. Waar iedereen altijd belang bij heeft, is een inboedelverzekering. Met dit pakket kun je alle schade herstellen die ontstaan is aan de spullen die in je woning staan. Laat je dus een keer een zwaar object op de grond vallen waardoor je plavuizen breken, dan kun je contact met je verzekeraar opnemen om de schade te laten herstellen. Zo zijn er tal van situaties te bedenken waarin je schade oploopt. Wat belangrijk is, is dat je in staat bent om deze schade snel en zonder extra kosten te kunnen afhandelen. Met een inboedelverzekering kan dit. Zelfs wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen, kun je een beroep doen op je verzekeraar. Dat kan je heel veel geld schelen, want de schade die ze aanrichten is fors.

Als woningeigenaar heb je ook een opstalverzekering nodig 

Wie een huis gekocht heeft, heeft niet genoeg aan alleen de inboedelverzekering. Hiermee wordt namelijk de schade aan je spullen gedekt, maar je woning kan ook fors beschadigd raken. Vandaar dat je als bezitter van een woning ook nog een opstalverzekering moet afsluiten. Met dit pakket kun je alle schade herstellen die aan de structuur van je woning is ontstaan. Dit houdt in dat je niet alleen de woning zelf, maar ook alles wat aan de woning vastzit, kunt laten repareren wanneer het beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de zonnepanelen die op je dak liggen. Deze kunnen door de bliksem getroffen worden en daardoor beschadigd raken. Met een goede opstalverzekering kun je je verzekeraar bellen die de situatie zal beoordelen en je zal helpen om je probleem op te lossen. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als je door het noodlot getroffen wordt. 

Haal alles uit je woonverzekering met deze extra dekkingen 

Wist je dat je je woonverzekering ook kunt uitbreiden? Je kunt bijvoorbeeld een pakket voor ruitschade toevoegen, zodat je je ramen kunt vervangen wanneer deze beschadigd zijn. Je kunt ook een pakket voor mobiele elektronica kiezen waarmee je je telefoon en die van al je gezinsleden verzekert tegen schade. Laat je je mobiel een keer vallen en is het scherm kapot? Dan betaalt je verzekeraar de kosten van de reparatie. Zo zorg je er aan de hand van een heel betaalbare verzekering voor dat je veel langer plezier hebt van je telefoon. Bekijk alle opties even op de site van je verzekeraar en sluit je polis vandaag nog af.

Geef een reactie

Terug omhoog