Heb je net een mooi nieuw huis met een tuin gekocht of wil je de tuin lekker gaan aanpakken? Dan is een grasveldje onmisbaar. Voor kinderen of huisdieren is een grasveld dé plek om lekker te ravotten. Of natuurlijk voor jezelf! Een lekkere ligstoel er op, een glaasje citroenwater en een goed boek. Zo kom jij de zomer wel door. Maar dat gras ligt er nog niet, dus beslis je eerst wat voor een gras je gaat zaaien. Ga je het gras veel gebruiken of juist bijna niet? Heb je een tuin in de zon of in de schaduw? Die zaken spelen allemaal een grote rol bij het kopen van gras zaad. Ga je zelf graszaad zaaien, bepaal dan eerst welk zaad je nodig hebt. Koop Sport & Speelgazon zaden als het gras veel gebruikt gaat worden om op te spelen. Of siergazon zaden als je liever een strak gazon wilt waar minder gebruik van wordt gemaakt. 

Goed voorbereid de tuin in

Gras zaden moeten net zoals andere zaden de kans krijgen om te ontkiemen. Gras is de moeilijkste niet en bijna het hele jaar door kun je wel gras zaaien. De beste tijd om dit te doen is in het najaar, wanneer de aarde nog lekker warm is van de zomer. De worteltjes krijgen dan de beste kans om te groeien. En dit is natuurlijk erg belangrijk voor een goed gazon! Voor je gras gaat zaaien hark je de grond eerst lekker door en sproei je het nat. Dan kun je los gaan met de zaden die jij hebt uitgekozen. Voor je het weet zit jij daar lekker te genieten! Op je eigen gazon!

Van zaaien tot maaien

Gras moet je maaien! Niet alleen staat dat mooier, het is ook beter voor de grassprieten. Door regelmatig te maaien hebben fijnere sprietjes meer kans om te groeien en wordt je gazon alsmaar dikker. Ook heeft onkruid zo minder kans om er doorheen te komen. Krijg je kale plekken in je mooie gazon? Dan kun je daar gewoon weer wat gras bij zaaien. Koop daarom altijd wat extra zaadjes. Door stenen, onkruid of emelten is het altijd mogelijk dat er kale plekken ontstaan. Maar door wat extra gras te zaaien zie je er in een mum van tijd niets meer van. 

Gespecialiseerd in gras

Wanneer je zelf aan de slag gaat met gras zaaien is het prettig om advies te krijgen van mensen die gespecialiseerd zijn in gras. Zo voorkom je dat je verkeerd gras koopt en wanneer je problemen hebt met je grasveld kun je altijd om advies vragen. Online zijn er ook vele producten te verkrijgen, bijvoorbeeld bij MOOWY om je aarde op de juiste zuurtegraad te krijgen. De zuurgraad waar jouw gras van houdt! Ook zijn er speciale meststoffen die mos of ander onkruid tegen gaan. Voorkom problemen en maak het jezelf gemakkelijk door de hulp in te schakelen van specialisten in gras!

Geef een reactie

Terug omhoog