Kamperen is voor veel mensen de ultieme vorm van ontspannen reizen. Je hebt alle vrijheid om je bestemming te kiezen en je hebt met je camper of caravan als het ware je eigen mobiele huisje mee. Zeker nu de vakanties in eigen land terug populairder zijn dan ooit, zien we het aantal boekingen voor kampeervakanties enorm stijgen. Hoe leuk en ontspannen kamperen ook mag zijn, toch doe je er goed aan een degelijke voorbereiding te treffen en je te voorzien van alle spullen die je nodig hebt om zorgeloos te kunnen genieten.

Waarom zou je kiezen voor een voortent?

In een camper of caravan heb je al snel het gevoel dat het je aan de nodige ruimte ontbreekt. Je hebt heel wat spullen nodig om je vakantie optimaal te kunnen beleven en in een overvolle caravan lukt dit al een stuk moeilijker. Door te kiezen voor een voortent zorg je voor extra ruimte en bovendien geeft het je een plekje om te schuilen als de weersomstandigheden even tegenzitten. Op zonnige dagen is het dan weer een prima manier om schaduw te creëren en de temperatuur in je camper of caravan onder controle te houden. Wil je nog een voordeel? Wat dacht je van de extra privacy die een voortent je te bieden heeft!

Waar moet je op letten bij de aankoop

Een voortent plaatsen kan een hele klus zijn, zeker als je over een groter exemplaar beschikt. Het metalen frame moet opgezet worden en netjes in elkaar passen voor een goed gebruik. Door echter te kiezen voor een opblaasbare voortent, duurt het opzetten slechts enkele ogenblikken en heb je er verder geen omkijken meer naar. Ditzelfde geldt ook voor het afbreken, gewoon de lucht er uit laten, inpakken en wegwezen.

Nog een extra handige kampeertip

Nog meer dan bij andere vakanties moet je er tijdens het kamperen op letten dat je alles bij de hand hebt voor een zorgeloze, veilige en comfortabele tijd. Ga daarom steeds voor vertrek na wat je allemaal nodig hebt en doe je inkopen bij een professionele kampeerwinkel zoals Stassar bijvoorbeeld. Een kit waarmee je snelle herstellingen aan je camper of caravan kunt uitvoeren, artikelen waarmee je je mobiele huisje veilig kunt afsluiten en alle andere zaken die je nodig hebt op gebied van sanitair, beschutting, comfort en huishouden. Is het de eerste keer dat je gaat kamperen? Vraag dan zeker raad aan de adviseurs over wat je allemaal nodig hebt.

Geef een reactie

Terug omhoog