Menig mens verhuist wel een paar keer in zijn leven. Verhuizen naar een ander land, jeetje, dat is nogal een stap. Wel een hele leuke! Wat moet je allemaal regelen als je de grens over verhuist? In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

De juiste papieren

Je kan nier de grens over zonder juiste papieren. Als je naar een ander land verhuist, is het belangrijk om te controleren of je een visum nodig hebt en of je reisdocumenten (zoals je paspoort) in orde zijn. Soms heb je bijvoorbeeld vergunningen nodig om langer in een land te mogen verblijven, dan is het wel zo handig als je die hebt wanneer je ergens permanent gaat wonen. Hetzelfde geldt als je in een land aan het werk wilt.

Je nieuwe thuis

Om te kunnen verhuizen, heb je natuurlijk ook een nieuw huis nodig. Dit moet je in het nieuwe land vinden. Je kan ernaar toe reizen om huizen te bezichtigen maar soms kan je de boel ook online bezoeken. Ten slotte moeten al je spullen over. Dit kan je zelf heen en weer rijden als het niet al te ver weg is, maar anders kan je soms ook spullen verzenden. Zeker de laatste dingetjes die niet meer in de koffer passen, kan je van tevoren opsturen in verzendzakken. Neem je kleine voorwerpen als sieraden en dergelijken toch liever zelf mee? Doe ze dan in hersluitbare zakjes en berg ze goed op.

Nog meer praktische zaken

Zorg ervoor dat je verzekeringen in orde zijn voordat je vertrekt. Ook dit moeten verzekeringen zijn met de basis in het nieuwe land. Denk aan zorgverzekering of inboedelverzekering. Waarom voordat je vertrekt? Omdat je dan gelijk verzekerd bent tijdens de verhuizing en wanneer je daar net woont, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

Een buffertje achter de hand

Het is altijd prettig om wat extra geld mee te nemen en achter de hand te hebben. Maar zeker wanneer je zoiets spannends als dit gaat doen. als je nog geen nieuwe baan hebt, moet je sowieso wat spaargeld hebben om de tijd tot aan het vinden van nieuw werk te kunnen overbruggen. Eenmaal in het andere land kan je jouw bankzaken daar gaan opzetten en zo verhuist alles langzaam maar zeker van land A naar land B.

Het regelen van belangrijke zaken kan lang duren, daarom is het belangrijk om daar zo snel mogelijk mee te beginnen als je wilt gaan verhuizen. Als alles rond is, kun je zonder zorgen de rest van de verhuizing regelen.

Geef een reactie

Terug omhoog